Boottocht Zeeland

De meeste bezienswaardigheden en activiteiten in de regio zijn min of meer te voet bereikbaar. Het openbaar vervoer is over het algemeen goed en er zijn een aantal boottochten en veerboten die de moeite waard zijn om te nemen. Als u in de winter reist, kunt u overwegen sneeuwschoenen of langlaufski's mee te nemen. Zelfs als het weer niet meewerkt, is de regio rijk aan natuur en kunt u er heerlijk wandelen en bezienswaardigheden bezoeken. Hier zijn enkele van de beste bezienswaardigheden in Zeeland.

Waar kan ik eten in Zeeland?

In een land waar het eten over het algemeen zo goed is, zou je denken dat het nog moeilijker zou zijn om iets eetwaardigs te vinden in Zeeland. Gelukkig vind je er een keur aan mogelijkheden en hoef je zelden honger te lijden. Veel van de betere restaurants in de regio vind je in Brugge, de stad met het hoogste aantal Michelinsterren per hoofd van de bevolking ter wereld. In de meer provinciale gebieden zijn goedkopere en minder dure opties beschikbaar.

Voor een meer lokale ervaring zou een bezoek aan Zeeland niet compleet zijn zonder te genieten van de Friese specialiteiten. De Nederlanders aten duizenden jaren geleden misschien al een op de Friezen geïnspireerde keuken, maar de Friezen zelf eten al sinds de Middeleeuwen vis en groenten op een heel specifieke manier. Friese specialiteiten zijn Kabeljous (gefrituurde gezouten kabeljauw), Greete (een soort brood dat in de vorm van een bloem wordt gebakken en met boter wordt geserveerd), en Kreef (een soort smoltees dessert dat meestal met een soort appelmoes wordt geserveerd).

Wat te doen in Zeeland met kinderen

Zeeland heeft een aantal overdekte activiteiten die vooral bij kinderen en gezinnen in de smaak vallen. Zoals het Aquarium in Breda, het Science Museum in Gouda en het Levend Museum in Veere. Vooral het laatste is een aanrader voor kinderen. Het is een levend museum waar je kunt leren over het leven in de Middeleeuwen en het zelf kunt ervaren, zij het in een veilige en gecontroleerde omgeving.

Buiten de grote steden is de regio ideaal om te kamperen of te wandelen. Er zijn ook veel natuurreservaten waar u dieren en vogels kunt observeren. Er zijn ook veel activiteiten die geschikt zijn voor kinderen, zoals de zeilregatta's en boottochten.

…laatste woorden…

Er is een reden waarom zoveel mensen naar Zeeland gaan: het is een prachtige regio met een rijke cultuur, prachtige landschappen en genoeg activiteiten om het hele gezin te vermaken. De Nederlanders staan misschien niet zo bekend om hun feestvreugde als hun buren in Amsterdam, maar ze weten hoe ze zich moeten vermaken.

Als je een stad als Brugge met zijn middeleeuwse charme, de minder toeristische en meer provinciale stadjes, of de rustigere stranden en natuurgebieden wilt ervaren, dan zit je goed als je naar Zeeland gaat. Er is niets beter dan weg te zijn van de drukte, te ontspannen in de natuur en te genieten van de rust en stilte van het land.

Categories: My Blog