Variabel inkomen en geld lenen met BKR registratie

Geld lenen zonder een vast inkomen kan wel degelijk. Alleen geld lenen zonder een vast inkomen met een BKR registratie wordt al een stuk lastiger. Geld lenen met BKR registratie is al op voorhand moeilijk.

Geld lenen zonder vast inkomen

Kredietverstrekkers willen zekerheid dat zij hun verstrekkende kredieten nog afgelost zien. Een vast inkomen biedt banken een zekerheid en daar houden ze van. Maar het niet hebben van een vast inkomen, betekent niet dat u niet kredietwaardig bent. Er zijn talloze redenen te bedenken waarom iemand geen vast inkomen heeft.

Zo hebben soms mensen geen vast inkomen wanneer zij op basis van provisie werken. Ook ondernemers hebben vaak geen vast inkomen. En natuurlijk zijn er dan ook nog eens de freelancers. Dus soms is de angst dat leningen niet worden terugbetaald van de banken onterecht.

Het is nu eenmaal een feit dat banken die angst hebben. Banken ervaren het niet hebben van een vast inkomen als een risico.

Geld lenen zonder een vast inkomen blijft mogelijk. U moet in zo’n situatie de banken overtuigen van uw kredietwaardigheid. Banken willen dan een aantal gegevens van u weten.

  • Arbeidsverleden: Hoeveel verdiende u in de afgelopen 3-5 jaar?
  • Arbeidstoekomst: Heeft u een opleiding? Hoe is de markt? Wat zijn de vooruitzichten?
  • Inkomen: Wat verdienen u en uw partner momenteel?

Zoals u merkt willen de banken zekerheid. Stiekem wilt u ook die zekerheid. U wilt geen geld lenen met problemen.

Geld lenen met BKR registratie

Wanneer u geen vast inkomen heeft en ook nog eens een BKR registratie heeft wordt geld lenen moeilijk. U moet immers uw kredietwaardigheid tonen aan de banken en een BKR registratie is vaak geen blijk van goed kredietwaardigheid. Echter moet wel de kanttekening geplaatst worden dat niet alle BKR registraties negatief zijn. Desondanks blijkt geld lenen met BKR registratie en zonder het hebben van een vast inkomen erg lastig.

Wanneer u geen vast inkomen heeft en u geld wilt lenen met een BKR registratie, kunt u leningen aanvragen in de vorm van minileningen. Minileningen worden vaak niet getoetst aan de BKR en eveneens is er vaak geen inkomenseis. Let wel op dat geld lenen gewoonweg geld kost en u dus zeker moet weten of u met uw variabele inkomen een lening kunt veroorloven. Informeer daarom goed bij verschillende banken en vraag offertes op.

Comments are closed.