Lenen Zwarte Lijst

Iedereen wilt wel een keer geld lenen. Een lening is best normaal. Elk jaar lenen Nederlanders voor miljoenen, miljarden euro’s. Sparen wordt vaak gezien als een vorm van corruptie (inflatie is toch wel meer dan die lage spaarrente) of saaiheid (je moet genieten van het leven). Beide ideeën over sparen zijn onzinnig, maar dat neemt niet weg dat we niet lenen. En net als we weten dat roken slecht is voor de gezondheid, weten we ook dat geld lenen geld kost en sparen natuurlijk beter is dan lenen.

We vragen leningen aan voor verschillende redenen. Extra geld lenen voor een mooi nieuw huis of een nieuwe auto. Of ach misschien zelfs voor de feestdagen. Rood staan en hypotheken worden vaak niet gezien als leningen, maar zijn veelal de meest gebruikte vormen van geld lenen.

Gezien we veel lenen, willen we ook goedkoop geld lenen. Echter soms is goedkoop lenen een droom en zitten we vast met een BKR registratie of met een Zwarte Lijst vermelding. We vragen ons dan af of geld lenen überhaupt mogelijk is.

Geld lenen met zwarte lijst of met een bkr registratie is mogelijk, maar kredietverstrekkers doen vaak moeilijk. En dit is ook vaak terecht. De Zwarte Lijst en de BKR fungeren met het doel van consumentenbescherming.

Minder moeilijk zijn de kredietverstrekkers in de vorm van vrienden of familie. Ook een werkgever kan misschien u makkelijker geld lenen dan de banken. Indien dit allemaal geen optie is en u dus wel geld wilt lenen bij een professionele kredietverstrekker, dan resteert er niets anders dan bij verschillende banken een aanvraag voor een lening in te dienen.

Comments are closed.