Hulp bij Schulden

Geld lenen met BKR registratie? Waarom is er eigenlijk een BKR registratie ontstaan?

Veel Nederlanders hebben een BKR registratie. Een BKR registratie hoeft dan ook helemaal niet zo erg te zijn. Zo zijn er verschillende codes en kan ook de huidige financiƫle situatie totaal anders zijn dan bijvoorbeeld drie jaar geleden. Echter zijn er ook mensen met een BKR registratie die wel degelijk financiƫle problemen hebben.

Geld lenen om schulden af te lossen is vaak geen goed idee. De enige lening waarbij dit verantwoord is, is dan de sociale lening. Een sociale lening krijgt men niet zomaar. De GKB, Gemeentelijke Kredietbank, verstrekt sociale leningen alleen onder bepaalde voorwaarden. Een voorwaarde is dat de consument eigenlijk nergens anders geld kan lenen. Die consument heeft dan een BKR notering of heeft geen inkomen (of een te laag inkomen).

Hulp bij schulden kan worden aangeboden door schuldhulpverleners in bijvoorbeeld wijkgebouwen, maar ook bij de GKB kan u terecht voor hulp bij schulden. Zij kunnen u doorverwijzen of zelf een schuldhulpverleningstraject opstarten.

Wees op tijd met het inschakelen van hulp. Hulp bij schulden is altijd mogelijk, maar heeft het beste resultaat wanneer u tijdig erbij bent. Laat de schulden niet oplopen en zoek hulp bij familie of kennissen, maar vooral bij een professional wanneer het noodzakelijk is. GKB is er voor eerste hulp bij schulden!

Comments are closed.