Geld lenen Zwarte Lijst

Geld lenen met BKR registratie is eigenlijk hetzelfde als geld lenen terwijl u op de zwarte lijst staat. Zwarte lijst is namelijk de volkterm voor BKR registratie. Eveneens wordt in België vaker geld lenen met zwarte lijst gebruikt. Wanneer u een lening wilt aangaan, terwijl u op de zwarte lijst staat, kan dit wel eens moeilijk gaan.

Geld lenen betekent ook dat u de verantwoordelijkheid moet dragen dat u ook de lening terug gaat betalen. Kredietverstrekkers zullen niet door mooie praatjes of op een paar mooie ogen overtuigd zijn van een kredietwaardigheid van een geldaanvrager. Kredietverstrekkers zullen derhalve dus de zwarte lijst erbij pakken, om te kijken of u kredietwaardig genoeg bent om geld te lenen. De zwarte lijst informeert de kredietverstrekker over de kredietwaardigheid. In de zwarte lijst kan de kredietverstrekker zien hoe u eerder met uw financiële verantwoordelijkheid bent omgegaan.

Veel kredietverstrekkers zijn banken. De banken draaien op winst en kredietwaardigheid speelt daarbij een belangrijke rol. Wanneer banken van mening zijn dat u niet kredietwaardig bent, is de kans zeer aanwezig dat u ook geen geld kunt lenen. De banken kijken niet alleen naar de vermeldingen van de zwarte lijst, maar kijken ook naar de huidige financiële situatie. Zo kijken de banken naar uw salaris/inkomen en lopende leningen of andere vaste lasten.

De zwarte lijst klinkt donker, maar het is wel toepasselijk. Geld lenen op zwarte lijst staan is gewoonweg moeilijk. Maar de zwarte lijst kan ook gezien worden als een vorm van consumentenbescherming. Kredietverstrekkers willen winst draaien en willen zekerheid dat ze hun geld gaan terugzien, maar tegelijkertijd willen zij, of anders de overheid, ook dat u niet onnodig roekeloos schulden maakt.

Geld lenen met BKR registratie of met vermelding op de zwarte lijst is mogelijk. Niet alle registraties op de zwarte lijst wegen even zwaar. Wanneer u geld wilt lenen en een vermelding heeft op de zwarte lijst, is het raadzaam om dit ook te vertellen aan de geldverstrekker. De geldverstrekker komt er toch achter en misschien is uw kant van het verhaal overtuigend genoeg om in aanmerking te komen voor een lening.

Comments are closed.