Geld lenen zonder toetsing

Geld lenen met BKR registratie staat eigenlijk gelijk aan geld lenen zonder BKR toetsing. Veel mensen lenen geld om verschillende redenen en op verschillende manieren. Zo kunt u geld lenen zonder rente van een familielid, maar ook een allerdaagse lening zoals een persoonlijke lening via een bank behoort tot de mogelijkheden. Geld lenen via de banken is echter wel lastiger wanneer u een negatieve BKR registratie heeft. U zou dan op zoek moeten gaan naar een geldverstrekker die leningen verstrekt zonder toetsing. Geld lenen zonder toetsing op de kredietwaardheid kan bijvoorbeeld met een minilening. Een minilening staat ook wel bekend als de flitslening. Er zijn verschillende kredietverstrekkers actief die ook flitsleningen in hun assortiment hebben. Vaak maken deze geldverstrekkers reclame met “snel geld lenen” of “geld lenen met BKR registratie”.

Geld lenen zonder toetsing: De voordelen

Geld lenen zonder toetsing aan de BKR kent voordelen. Zo wordt uw kredietwaardigheid niet getoetst, wat dus kan betekenen dat u gemakkelijk (en snel) geld kunt lenen. Een voordeel van geld lenen zonder toetsing is dus dat u vrijwel altijd geld kunt lenen.

Geld lenen zonder toetsing: De nadelen

Ieder voordeel kent ook zijn nadeel, en dat geldt ook voor geld lenen zonder toetsing. Het BKR is eigenlijk ontstaan ter bescherming van de consument. Overcreditering moest volgens de politiek worden tegengegaan. Het aantal gezinnen met schulden moest dalen of in ieder geval niet stijgen. Wanneer een geldverstrekker een toetsing bij het BKR doet, is dat dus ook ter bescherming voor de consument.

Een ander nadeel is dat geld lenen zonder toetsing vaak duur is. Bij flitsleningen worden er hoge rentes gevraagd. Deze rentes zijn hoog ter bescherming voor de kredietverstrekker. Veelal worden de rentes niet rente genoemd, maar kosten. De kredietverstrekker loopt immers een zeker risico, omdat hij een lening verstrekt aan iemand zonder kennis van zijn of haar kredietwaardigheid. Tegelijkertijd wordt er natuurlijk ingespeeld om de wanhoop van mensen die geld willen lenen met een negatieve BKR registratie.

Leenvormen voor geld lenen zonder toetsing

Er zijn verschillende leenvormen mogelijk voor geld lenen zonder toetsing oftewel geld lenen met BKR registratie. De flitslening hebben we al kort besproken. Naast flitsleningen zijn er de volgende mogelijkheden voor leningen:

  • Geld lenen zonder rente bij uw eigen kenissenkring (Onderhandse Lening).
  • Online geld lenen (van een particulier). Online geld lenen is mogelijk, maar er zijn ook risico’s. Weet met wie u in zee gaat. Geld lenen van een onbekende partij wordt afgeraden.
  • Geld lenen met onderpand, zoals een auto of sieraden. U kunt via een pandjeshuis een product inleveren ter onderpand en hiervoor krijgt u dan geld. Wanneer u de lening niet terugbetaald wordt het onderpand in beslag genomen.
  • Sociale leningen zijn juist voor mensen met een negatieve BKR registratie, laag inkomen en schulden. Sociale leningen worden verstrekt vanuit de Gemeentelijke Kredietbanken.

Geld lenen zonder toetsing verstandig?

Geld lenen wordt vaak gezien als onverstandig, echter zou het een illusie zijn om te denken dat niemand meer ooit geld zou lenen. Ons advies is: Leen verantwoord. Bereken hoeveel u kunt lenen, maar vooral ook of u wilt lenen en hoeveel u dan echt nodig hebt.

Leave a Reply