Geld lenen zonder BKR toetsing

Wanneer u een BKR registratie op hebt gelopen, dan wordt het afsluiten van een lening vaak een stuk moeilijker. Dit komt omdat het BKR de rol van beschermer speelt voor zowel consument als kredietverstrekker. Het BKR is opgericht om te zorgen dat zowel consumenten als kredietverstrekkers niet in de problemen raken. Noch u, noch de kredietverstrekker heeft immers baat bij schulden.

Het BKR werkt daarom met een centrale database waarin uw gegevens met betrekking tot leningen, hypotheken en ook telecom – abonnementen voor een tijd staan opgeslagen. Deze database heet het CKI, wat staat voor Centraal Krediet Informatiesysteem.

Alle deelnemers van het BKR verschaffen informatie aan het BKR wat verwerkt wordt in het CKI. Naast financiële bedrijven, behoren ook postorderbedrijven en aanbieders van telecom abonnementen tot de deelnemers.

Indien u van plan bent om te lenen zonder BKR, dan krijgt u vaak te maken met randvoorwaarden die veel slechter zijn dan de randvoorwaarden die u bij een normale lening worden voorgesteld. Denk bijvoorbeeld aan een verkorte looptijd, een hogere rente. Geld lenen zonder BKR toetsing is dus een stuk duurder dan een normale lening. Dit komt omdat de kredietverstrekker een zeker risico neemt, welke gedekt dient te worden.

Voordat u dus zo’n lening afsluit, moet u goed nadenken of Geld lenen zonder BKR wel de juiste optie is. Vaak is het beter om te wachten totdat de BKR registratie verdwenen is.

Comments are closed.