Geld lenen voor schulden aflossen

Bijna de helft van de consumenten die geld geleend hebben via een kredietverstrekker heeft spijt van de lening. Ze ervaren de afbetaling van de lening als een last.

Uit onderzoek blijkt ook dat ruim de helft van deze consumenten zich niet goed hebben voorbereid. Ze hebben zich niet goed genoeg verdiept in de voorwaarden en in de hoogtes van de rentes.

Nu zijn ze een BKR-registratie rijker. Veel mensen hebben ook spijt dat ze geld hebben geleend en nu een BKR-registratie hebben waardoor ze niet in aanmerking komen voor een grotere lening zoals een hypotheek.

Geld lenen met BKR registratie blijft mogelijk, maar het is ten alle tijden aan te raden om voordat er geld wordt geleend om eerst de voorwaarden te lezen en goed de gevolgen van geld lenen te begrijpen.

Het is nooit verstandig om geld te lenen om schulden af te lossen. Hierdoor ontstaan er op den duur alleen nog maar grotere schulden met hogere rentes. Schulden aflossen met geld lenen is onverstandig. Nibud is dan ook een sterke voorstander van goede voorlichting bij het lenen van geld.

Een campagne wat nu loopt is met de motto “Geld lenen kost geld”. Behoudt zo’n campagne nu echt tegen onverantwoord lenen?

Comments are closed.