Geld lenen met BKR registratie is moeilijk

Het is gewoonweg een feit: Geld lenen met BKR registratie is lastig

Kredietverstrekkers, waaronder banken, informeren bij de instelling BKR (Bureau Krediet Registratie) of u kredietwaardig genoeg bent voor een lening.

Zoals we allemaal weten leven we in een tijd van financiële crisis. Ook de kredietverstrekkers hebben het zwaar te verduren.

Banken zijn in deze moeilijke tijden genoodzaakt om minder leningen te verstrekken, want leningen verstrekken levert weliswaar geld op, maar er bergt ook een zeker risico met zich mee.

Kredietverstrekkers hebben nu door dat consumenten het ook moeilijk hebben. Leningen worden minder goed afgelost.

Banken hebben daarom de neiging om geen leningen te verstrekken aan hen die een BKR registratie hebben. Geld lenen met BKR registratie wordt dan ook moeilijker. Het maakt dan ook niet uit welke coderingen u bij de BKR heeft, omdat kredietverstrekkers vooral in deze tijd gewoonweg bang zijn.

Desondanks zijn er voor geld lenen met BKR registratie wel mogelijkheden. Zo zijn er kredietverstrekkers die zich puur en alleen richten op het verstrekken van leningen. Dit zijn niet kredietverstrekkers zoals de banken. Banken hebben vaak meerdere producten in de aanbieidingen, maar er zijn dus ook financiële instellingen gericht op geld lenen.

Is het terecht dat geld lenen met BKR registratie moeilijker is? Immers is de BKR tot stand gekomen om de mensen te behouden voor overkredietering, voorkomen van te hoge schulden. Op zich is het terecht ja, maar soms zijn kredietverstrekkers wel te snel afgeschrikt door een BKR registratie. Helaas leven we nu in deze tijd dat het aanvragen voor geld lenen met BKR registratie eenmaal moeilijk is.

Comments are closed.