Geld lenen met BKR registratie bij buitenlandse banken

Geld lenen met BKR registratie betekent voor veel mensen wanhoop. Veel mensen met een negatieve BKR registratie zullen een afwijzing op hun kredietaanvraag krijgen vanwege die BKR registratie. Natuurlijk is geld lenen met BKR registratie mogelijk met een minilening, maar het wordt een probleem wanneer iemand meer geld wilt lenen.

Veel mensen zoeken dan ook hun hoop bij buitenlandse banken. Ze denken dat buitenlandse banken dan geen toetsing van een BKR registratie doen. Dit is op zich juist. Buitenlandse banken zijn geen deelnemende partijen bij het Bureau Krediet Registratie. In theorie is geld lenen met BKR registratie dus mogelijk bij buitenlandse banken, waaronder bijvoorbeeld Duitsland. Echter zijn banken veelal wel verplicht om verantwoorde leningen af te sluiten. Ook buitenlandse banken, vooral die gevestigd zijn in een land van de Europese Unie, zullen een onderzoek starten naar uw kredietwaardigheid.

Nu is het onderwerp geld lenen bij buitenlandse banken eigenlijk erg ruim. Wilt u geld lenen bij een Europees land, of bijvoorbeeld bij een Turkse bank of misschien zelfs verder? Wilt u geld lenen bij een Islamitische bank omdat u dan geld kunt lenen zonder rente? Kortom allemaal vragen.

U kunt eerst op onderzoek gaan. Zo zijn veel buitenlandse banken ook gevestigd in Nederland. U kunt dus wellicht bij een vestiging vragen stellen.

Geld lenen met BKR registratie bij buitenlandse banken verstandig?

In principe is geld lenen met bkr registratie bij buitenlandse banken niet onverstandig. Wanneer u geld wilt sparen bij een buitenlandse bank kunt u een risico lopen. Zo kan een bank failliet gaan en kan wanneer de spaargeld hoger is dan de garantiestelsel kwijt zijn. Bij geld lenen kunt u in principe geen geld kwijtraken zoals met sparen. Echter moet u wel bedenken dat toetsing op een BKR registratie niet is om u te pesten. Geld lenen met BKR registratie is lastig omdat het ook u wilt beschermen tegen overcreditering. Ook moet u bedenken wat de verschillen zijn in rentes. Is geld lenen bij een buitenlandse bank goedkoper? Tot slot kan een buitenlandse bank bepaalde voorwaarden eisen. Zo kan een buitenlandse bank eisen dat u een rekening courant moet openen en veelal is dat alleen mogelijk met een postadres in de desbetreffende land.

Heeft u ervaring met geld lenen met BKR registratie bij buitenlandse banken? Laat het ons weten!

Leave a Reply