Geld lenen met BKR noteringen

BKR hanteert verschillende BKR-coderingen. Niet elke BKR registratie is een negatieve BKR registratie. Geld lenen met BKR registratie is mogelijk, ook is geld lenen met een negatieve BKR registratie mogelijk!

BKR coderingen

De BKR noteringen worden gepaard met coderingen. Zo hanteert de BKR codes met een A of met H. Bij elke code A staat dan ook nog eens aangevuld om welke soort lening het betreft.

Even weer een stap terug. Een A-codering is een code wat inhoudt dat er een achterstand is. Geld lenen met een A-codering is lastiger, want de kredietverstrekker zal dan denken dat u al een openstaande lening hebt. Wanneer de achterstand is voldaan, wordt de A-codering een H-codering. De H-codering staat voor “hersteld”. Geld lenen met een H-codering is dus mogelijk!

Overzicht van BKR coderingen

Zoals gezegd hanteert he BKR, Bureau Krediet Registratie, verschillende coderingen.

  • Code H : Dit is een redelijk positieve codering. De code staat namelijk dat de lening is hersteld. Een einddatum van de lening staat er dan bij.
  • Code A : Er is een achterstand doorgegeven. Achterstanden hebben een minimale looptijd van 2 maanden.
  • Code A1 : Er is een achterstand, maar er is ook een betalingsregeling actief.
  • Code A2 : Betalingsregelingen zijn niet meer mogelijk en het krediet is volledig opeisbaar geworden. Zaak loopt naar alle waarschijnlijkheid bij een deurwaarder met een eventueel opzetting van een dagvaarding.
  • Code A3 : De geldverstrekker heeft de lening afgeboekt. Afboeken kan gebeuren om verschillende redenen. De kredietverstrekker acht in ieder geval de kans op teruggaaf klein.
  • Code A4 : Kredietnemer is onbereikbaar en onvindbaar.

Naast bovenstaande codes kan er nog specifiekere codering worden gebruikt:

  • Code HY : Hypotheek is één van de bekendste leenvormen en deze code is dan ook een veelgebruikte notering bij het BKR.
  • AK : Dit is de persoonlijke lening. Een persoonlijke lening wordt ook wel aflopend krediet genoemd.
  • RK : Dit is de doorlopende lening. Een doorlopende lening wordt ook wel revolverende krediet (terugkerend) genoemd.

Daarnaast zijn er nog andere coderingen die gebruikt worden. Het klinkt allemaal best ingewikkeld, maar zodra u uw BKR registratie heeft opgevraagd kunt u met dit overzicht de website van BKR bezoeken en de codes gaan uitpluizen. Uzelf weet waarschijnlijk een deel (of alles) gelijk te plaatsen. Wanneer u het oneens bent met uw coderingen kunt u verzoeken om de BKR registratie te laten verwijderen. Verwijderen van BKR registratie is mogelijk, maar alleen wanneer het ook onterecht is.

We mogen dan de BKR registraties soms een drempel op de weg vinden, ze zijn er om de consumenten te beschermen tegen onverantwoord lenen. Bovenstaand overzicht van coderingen geeft aan dat niet alle BKR registraties zeer negatief zijn. Geld lenen met BKR registratie is mogelijk. Hiervoor hoeft u niet altijd op zoek te gaan naar een geldverstrekker die geen BKR toetsing hanteert.

Comments are closed.