Creditcard met BKR registratie

Een creditcard hebben kan vaak erg handig zijn. Vooral nu tegenwoordig veel aankopen over het internet gedaan worden, is een creditcard handig. Ook voor in het buitenland kan het hebben van een creditcard een uitkomst zijn.

Een creditcard is eigenlijk een vorm van geld lenen. U kunt met een creditcard namelijk aankopen doen, zonder dat u het geld heeft. U betaalt dan over het bedrag dat u met uw creditcard betaalt rente.

Een creditcard kan aangevraagd worden via de banken in Nederland. De banken gaan dan kijken of u kredietwaardig genoeg bent voor een creditcard. Ze gaan dan kijken of u een BKR registratie heeft en watvoor een BKR registratie dit dan betreft.

Creditcard aanvragen met negatief BKR

Geld lenen met een BKR registratie is lastig en het komt er dan ook op neer dan een creditcard aanvragen met een BKR registratie ook lastig dan zal zijn.

Creditcardverstrekkers willen ook zekerheid dat ze hun geld terug gaan zien. Ze gaan dan kijken welke BKR registraties u heeft, want niet alle BKR registraties zijn per definitie “slecht”. Met sommige coderingen van de BKR kunt u nog prima geld lenen en dus ook een creditcard aanvragen.

Negatief BKR, maar toch een creditcard?

Een prepaid creditcard kan, wanneer u een negatieve BKR registratie heeft, een uitkomst zijn. Een prepaid creditcard werkt net als een prepaid voor een telefoon. U opwaardeerd uw prepaid creditcard en dan kunt u vervolgens aankopen doen.

Een voordeel van een prepaid creditcard is, net als met een prepaid voor een telefoon, dat u meer zicht heeft op uw geldgedrag. U weet dan beter wat u uitgeeft en kan daardoor op den duur geld besparen. Een nadeel van een prepaid creditcard is dat u het misschien soms kan vergeten op te laden.

Comments are closed.