BKR Hypotheek

Wanneer we praten over geld lenen met bkr registratie vergeten we vaak dat een hypotheek ook een soort lening is, en wel één van de populairste. Geld lenen met BKR registratie kan met een minilening, maar een hypotheek op basis van een minilening kan gewoonweg niet.

Om een hypotheek te verkrijgen moet u terecht bij de banken in Nederland. De banken informeren bij het Bureau Krediet Registratie naar uw BKR-gegevens. Een hypotheek zonder toetsing van BKR bestaat niet.

Hypotheek met BKR registratie mogelijk?

Net als met andere soorten leningen geldt ook bij de hypotheek dat geld lenen met BKR registratie bijna onmogelijk lijkt. Maar terecht kan worden opgemerkt dat geld lenen met BKR regstratie mogelijk is. Alles hangt af van wat voor soort registratie u heeft. Zo is de soort code belangrijk, maar ook kan het voor de banken in Nederland meewegen wanneer de schuld is ontstaan. Wanneer bijvoorbeeld de schuld onlangs is ontstaan of ruim 4 jaar geleden kan een verschil uitmaken voor toekenning van een hypotheek.

Zijn de banken makkelijk met hypotheekverstrekkingen?

In 2012 zullen de banken in Nederland niet gemakkelijk hypotheken verstrekken. Dit ligt gelegen aan de huidige economische tijden. Iedereen is op zijn of haar hoede en ook de banken investeren hun geld voorzichtig. Sowieso kwam duidelijk in 2011 naar voren dat het met de huizenmarkt ook niet goed gaat. Zo worden veel huizen niet of met een lange looptijd verkocht en ook zijn de huizenprijzen gedaald. De banken hebben in 2011 verlies ervaren en staan dan ook niet altijd te springen om een hypotheek te verstrekken.

Desondanks verdienen banken wel aan hypotheekverstrekkingen middels de hypotheekrente. Banken verstrekken daarom op zich wel hypotheken aan hypotheekaanvragers die een goede kredietwaardigheid hebben. De banken ervaren dan dat er minder risico is voor hun beleggingen.

Een hypotheek verkrijgen met een BKR registratie is moeilijk. De banken kijken strenger naar de BKR registraties.

Kan het Bureau Krediet Registratie mij helpen?

Het Bureau Krediet Registratie kan u in principe niet helpen bij de hypotheekaanvraag. Zij hebben een informerende taak aan de banken (en andere deelnemers) en besluiten zelf niet over een hypotheekaanvraag. Wel kunt u bij het Bureau Krediet Registratie terecht wanneer u uw BKR registratie onterecht vindt. U kunt zich dan wenden tot de Geschillencommissie van BKR.

Kan Nationale Hypotheek Garantie mij dan helpen?

Een Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een garantie voor de kredietverstrekker, maar ook voor u, voor wanneer u uw woning gedwongen met verlies moet verkopen. De NHG zorgt er dan voor dat het de restschuld overneemt of zelfs kwijtscheld.

Een hypotheek verkrijgen met een NHG is een stuk gemakkelijker dan zonder. De banken willen zo min mogelijk risico’s wanneer zij een lening verstrekken, vooral als het om hoge bedragen, zoals bij een hypotheek, gaat. Vaak is het zelfs zo dat een NHG verplicht is bij aanvraag van een hypotheek. Uw woning moet u dan er ook op uitzoeken. Informeer bij uw makelaar naar de mogelijkheden.

De NHG helpt u dus bij het verkrijgen van een hypotheek, maar wanneer u al een BKR registratie heeft kan de NHG hier weinig voor doen. De NHG kan wel helpen wanneer u een BKR registratie dreigt te krijgen vanwege een hypotheek en gedwongen verkoop. Wanneer restschuld is kwijtgescholden kan de NHG hierover documenteren. Hierdoor kunt u een BKR registratie voorkomen en in de toekomst gemakkelijker weer een hypotheek afsluiten.

De NHG wordt niet zomaar verstrekt. Om in aanmerking te komen voor een NHG zijn er verscheidene voorwaarden. Zo is weer de soort BKR registratie van invloed en ook de woningkeuze kan van invloed zijn.

Ik wil een tweede hypotheek, maar heb een BKR registratie

Wanneer u tijdens de looptijd van een hypotheek een BKR registratie krijgt kan dat van invloed zijn voor een tweede hypotheek of voor welk lening dan ook. Het maakt dan niet uit dat u uw hypotheek wel netjes betaald. Echter kunt u uw huis, wanneer het al een deel is afgelost, gebruiken als onderpand. Geld lenen met onderpand kan dan gemakkelijk.

Geld lenen met BKR registratie moet verantwoord gebeuren. Bedenk of u echt een lening nodig heeft en of u niet kunt wachten. Eveneens moet u goed informeren naar de mogelijkheden van de verschillende kredietverstrekkers.

 

Comments are closed.