Bejaarden hebben meer BKR registratie

Nederland is in de vergrijzing. De gemiddelde leeftijd in Nederland ligt hoger dan voorheen en we hebben dan ook in Nederland steeds meer bejaarden. Ook worden de mensen steeds ouder en ontstaan er per definitie steeds meer bejaarden.

Bejaarden hebben vaak een pensioen. Als ze geluk hebben is het pensioen voldoende om van te leven, maar soms is de pensioen niet hoog genoeg.

Nederland wordt steeds duurder en bejaarden willen dan ook steeds vaker geld lenen. Veel bejaarden staan echter ook geregistreerd bij de BKR.

Bejaarden en BKR

Steeds meer bejaarden staan geregistreerd bij de BKR. Veel bejaarden hebben ook een negatieve BKR registratie. Hoe komt dat?

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom deze ontwikkeling er is. Zo kunnen dezelfde factoren een rol spelen zowel bij de bejaarden als bij de jongeren: Nederland wordt duurder.

Daarnaast kan het ook zo zijn dat een aantal bejaarden geen financieel overzicht meer hebben. Ouderdom komt met gebreken zeggen ze wel eens, en ook bejaarden kunnen dan ook wel eens vergeten een factuur te betalen. Ook worden veel bejaarden misleid met vele reclames en aanbiedingen en komen hierdoor in de schulden.

Velen van ons hebben respect voor de bejaarden, gezien wij ook veel te danken hebben aan ze. Jammergenoeg is het dan ook dat bejaarden dezelfde procedure moeten afgaan voor geld lenen met BKR registratie. Dezelfde regels gelden voor geld lenen met BKR registratie voor zowel jongeren als voor de bejaarden.

Comments are closed.